Sunde børn er glade børn

Bestyrelsen og personalet i Løven anbefaler, at I følger Fødevarestyrelsens kostråd, som I kan finde på deres hjemmeside: www.altomkost.dk

Frokost

Børnene spiser deres medbragte madpakker til frokost. Vi er godt klar over, at børn kan lide forskellige ting, og at deres madpakker derfor ikke er ens. Det har vi fuld forståelse for, men vi henstiller til at forældrene gør børnenes madpakker så varieret, spændende og appetitlige som muligt. Der er enkelte ting, som vi helst ikke ser i madpakken.

Det er:

• Slik og kager f.eks. pebernødder
  • Mælkesnitte
  • Chokoladekiks
  • Drikkevarer generelt
  • Dessert yoghurt f.eks. Danone

På grund af højt sukkerindhold må frugtstænger, tørret frugt, rosiner og frugtpålæg kun medbringes i begrænset omfang.

Drikkevarer

Til frokost bliver der serveret mælk og vand. Børnene må ikke selv medbringe drikkevarer.

Om vinteren får børnene tilbudt varm mælk og te til deres madpakke. Dette er med til, at begrænse ”snotnæser”.

Børnefødselsdag / Særlige anledninger

Fødselsdag er en festdag, og på denne dag er undtagelser tilladte. Det er iorden at servere kage, lidt slik og saftevand eller cacaomælk. Vi gør dog opmærksom på, at vi i perioder har mange fødselsdage, og derfor er sunde alternativer selvfølgelig meget velkomne. Fødselsdage kan holdes i børnehaven eller privat. Holdes de privat, må børnene ikke have slik med retur til børnehaven.

Idéer til hvad der kan serveres er:

• Frikadeller med grøntsager
  • Pizzasnegle
  • Pølsehorn
  • Rugbrødskagemand med pålæg
  • Pølser
  • Pindemadder

På følgende links findes inspiration til madpakker:

Kl. 9-mad

Alle børn skal medbringe en lille madpakke, som spises kl. 9.00.

Udflugter

Skal vi have madpakken med på tur, er her nogle råd som meget gerne må følges:

• Madpakken i papir
  • Klapsammen madder er det nemmeste at spise f.eks. ved stranden
  • Helst ingen ”flydende” pålæg såsom makrelsalat, honning m.m.
  • Kun ting børnene kan spise med fingrene
  • Husk altid navn på madpakken

Ca. en gang om måneden har vi smørselv-dag eller maddag

Smørselv-dag er en erstatning for madpakken. Hvert barn medbringer en ting f.eks. 8 hårdkogte æg, tomater eller en bakke leverpostej. Al maden sættes på bordet og børnene skal selv smøre deres mad.

Maddag er når børnehaven køber ind og laver maden. Børnene er med til at bestemme, hvad vi skal spise.

Kostpolitik

Vi bager selv det meste af det brød, vi spiser til vores frugt. Her har vi bagt monsterboller.

Kostpolitik

Bjørnene har maddag og skal have pitabrød med forskelligt fyld.

Kostpolitik

Vincent holder fødselsdag i børnehaven.

Kostpolitik

Forældrekaffe. Alle forældre får kaffe eller te når de henter deres barn.